12 Ocak 2009 Pazartesi

ORGANIZATION OF AN INTERNATIONAL EVENT: FOOD FAIR / ULUSLARARASI ETKİNLİK ORGANİZASYONU: YEMEK FUARI

Blog içeriğiyle de bağlantılı olarak geçen yıl İspanyada gerçekleştirdiğimiz uluslararası bir etkinlikten bahsetmek istiyorum. İlk önce etkiliğin içeriğinden bahsetmek sanırım en doğrusu olacak. Bu etkinlik her yıl düzenlenen geleneksel bir etkinlik. Erasmus öğrencilerinin diğer öğrencilerle kaynaşması için düzenleniyor. Ayrıca yabancı öğrencilere kendi ülkelerini, kültürlerini ve okullarını tanıtma imkanı sağlıyor. Ayrıca okul sunumları, yerli öğrenciler için birer rehber niteliği taşıyor. Erasmus programına katılmak isteyen öğrenciler, bu sunular sayesinde bilgi edinebiliyor. Etkinlik, ülkelerin geleneksel yemeklerinin sunulmasıyla başlıyor. Ülke tanıtımı ve okul sunumlarıyla devam ediyor. En sonunda da birkaç kültürel aktiviyle (genellikle konser) son buluyor.
Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliğe hazırlık süreci; etkinliğin yaklaşık iki ay öncesinde başladı. İlk önce projenin öğrencilere duyurulması için bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıda projenin içeriği hakkında bilgi verildi. Bu tüm erasmus öğrecilerinin katıldığı bir toplantıydı. İkinci toplantı, yalnızca projeye katılmak isteyen öğrencilerle yapıldı. Bu toplantıda çalışma grupları belirlendi. Her grup beşer kişi olacak şekilde ayarlandı. Bazı ülkelerden beş kişiden fazla öğrenci olması durumunda birkaç farklı grup meydana getirildi. Etkinliğin bundan sonrası ise proje gruplarına kaldı. Proje grupları da kendi aralarında görev dağılımı yaparak, işe koyuldular. Örneğin; 1 kişi poster dizaynında, 2 kişi sunum hazırlanmasında, 2 kişi de yemek pişirmede gibi. Sunum ve posterler kontrol edilmesi için etkinlikten bir hafta önce tamamlanıp teslim edildi. Toplamda 3 farklı içerikle, 3 faklı poster dizayn edildi. Biri ülke tanıtımı, biri ülkenin yemek kültürünün tanıtımı, diğeri de okulların tanımı için hazırlandı. Sunum ise hem ülkenin, hem de üniversitelerin tanıtımını içerecek şekilde hazırlandı. Etkinlikten bir gece öncede yemek pişirmekte görevli olan grup elemanları bir araya gelip yiyecekleri hazırlama işine koyuldu. En az 3 çeşit geleneksel nitelikteki yemekler hazırlandı. Etkinliğin sabahında ise yapılan yemeklerin kampüse taşınması için tekrar bütün grup iyeleri bir araya geldiler.
Kampüse ulaşıldıktan sonra ilk olarak her ülkenin ve her grubun kendine ait standlarının yine kendileri tarafından süslenip püslenmesine ve yemek sunuşuna hazır hale getirilmesine başlandı. Bu standlar öğrenciler tarafından hazırlanan posterle süslendi. Daha sonra yemekler servis edilmek üzere hazırladı ve servise başladı. Yerli yabancı bütün öğrenciler bu farklı lezzetlerin tadını çıkardılar. Yemekler yendikten sonra, özellikle de İspanyolların meşhur paellasından sonra, kısa bir dinleme molası ve ardından erasmus öğrencilerinin hazırlamış olduğu sunumlar başladı. Sunumların ardında da gün konserle devam etti. Etkinliğin son aşaması olarak standların toplanmasıyla etkinlik son buldu.











1 yorum:

  1. Bu organizasyon uluslararası organizsayonlara çok leziz bir örnek. Organizasyonun kalitesi, görev dağılımının muhteşem uyumu sayesinde insanların sadece farklı lezzetlerle karınlarını doyurduğu bir etkinlikten fazlasını tattığını sezinledim. Farklı kültürleri aynı organizasyon içerisinde bu denli uyumlu çalıştırıp böyle bir organizasyon düzenlemek sanırım "event management" açısından aşçılık ödülümü aldı. Umarım ülkemizi en güzel lezzetleriyle tanıtma görevinizi yerine getirmişsinizdir...

    YanıtlaSil